onsdag 25 januari 2012

Krångel

Jag börjar bli frustrerad. Under dagen så skulle jag av gammal vana uppdatera ubuntu. Och efter det så går det inte att använda datorn längre. Nu använder jag min lilla resedator igen. Det är ett fruktansvärt irriterande fel. Datorn fungerar i några sekunder och sedan hänger den sig i några sekunder. Och om man kollar i systemmonitorn så visar den på processorkurvor som ser ut som sinusvågor som går från 0 till 100%. Sen är det en konstig process som heter kworker som verkar använda processorn.

Allt är mycket skumt. Jag är mycket frustrerad just nu. Jag hoppas att det löser sig på något mirakulöst sätt på samma sätt som när problemet kom från början...

lördag 7 januari 2012

Spotify finns för Linux

Det är sant. Jag blev jätteförvånad. Jag hade förut som plan att använda Rhythmbox eller Banshee för att kunna spela spotifymusik, men jag tyckte att det var för mekigt.

Det ska visst vara någon slags preview-variant, men det funkar på min dator. Det verkar också på deras sida som att det är något som kan komma att tas bort om ett tag om man har otur... Men om tillräckligt många använder klienten så kanske den stannar kvar.

Här är en länk till sidan med instruktioner.

torsdag 5 januari 2012

Gnome shell

Jag testade för ett tag sedan Gnome-shell och gillade det inte. Anledningen till att jag inte gillade det då var att jag tycket att det var för mycket underliga program som installerades med. Nu har jag ändrat mig.

Efter att ha uppgraderat min dator till Ubuntu 11.10 tyckte jag att det verkade vettigt att prova på Ubuntus standardfönsterhanterare Unity. Jag kände mig till en början mycket nöjd med Unity, men tröttnade snart när jag började inse en massa glapp och buggar som dök upp ideligen, och att det var svårt att försöka elementära saker som att byta fönster med alt+tab.

Sedan testade jag på en rekommendation som jag trott varit slentrianmässig för att bemöta användare av Ubuntu: "Har du testat Gnome shell". Jag hade ju testat gnome shell, men i ett tidigare stadium när jag inte alls var förtjust i det. Nu något år senare installerade jag gnome shell, och förväntade mig att få en massa problem med installationen, men allting fungerade som det skulle. Och inte bara det. Känslan var görskön av att använda det nya gränssnittet.

Jag kommer nog att hålla mig till gnome shell ett tag framöver...