lördag 21 mars 2009

Teorin om allt

Jag får ibland (idag tillhör en sådan dag) för mig att läsa tidningen. Jag kan ibland förundras över människor som har starka åsikter om saker. Jag brukar visserligen ha starka åsikter om saker också ibland, men bara korta stunder, eller tar jag bara mina riktiga åsikter för givet. Vad är en åsikt föresten, jag kanske ska lägga ner resonemanget tills dess att jag definierat begreppet. Det är visst svårt att komma fram till resonemang av ickematematisk karaktär om man är det minsta matematiker.

Jag börjar förstå varför jag har så svårt att motivera mig till min utbildning; Det enda jag gör hela tiden är att försöka lära mig en massa verktyg som jag försöker använda till att lösa problem, som är påhittade för att passa verktygen jag har. Det skulle definitivt vara lättare att lära mig något om jag från början hade något problem som verktyget bara var till för att lösa.

Det är en av mina senaste upptäckter. Om man försöker göra något utan att ha en motivation, så stöter man på problem. (mer specifikt, ersätt man med jag)

onsdag 18 mars 2009

Den hypnotiska katten...

På något sätt uppstod liksom själva anledningen. Själva syftet med uppförandet. Specialiteten var det viktiga... Nu i efterhand (det rörde sig alltså om ungefär en halv minut) visade det sig självklart att idén skulle bestå, just för att den var så unik. (Delarna var kanske inte unika, men kombinationen... den var något speciellt)

Här

En viss tvetydighet kan uppstå i mångtydigheten. Jag är har och framförallt nu (något som på något underligt sätt verkar vara väldigt svårt att förstå)